Українська Русский English

Новини


Уманський тепличний комбінат зменшив споживання газу вдесятеро 30.01.2020

ПОСП «Уманський тепличний комбінат» зменшив споживання газу в 10 разів, порівняно з радянським часом з 5-6 м3 газу на 1 кг продукції до 0,6 м3 на 1 кг продукції завдяки частковій заміні іншими видами палива, використанню зашторювання та січасним опалювальним системам.

Про це повідомляє «НВ-Бізнес»

За рік підприємство використовує майже 100 тис Гкал тепла і приблизно 80 млн кВт*годин електроенергії. 

«Це реально великі витрати. Але нині ці витрати зменшилися в 10 разів, якщо порівнювати з радянською епохою, коли ми витрачали на виробництво 1 кг овочів 5−6 кубів газу. Зараз ця цифра становить 0,6 куб. м газу на 1 кг овочів. Такий вражаючий результат модернізації виробництва. Ми використовуємо нові теплиці із зашторюванням, застосовуємо нічний тариф в опаленні, використовуємо альтернативні види опалення на поновлюваних джерелах тепла з тріски, пелети з лузги соняшника — на них повністю зараз працює котельня потужністю 8 Гкал у Тальному. Проект такої ж котельні в стадії завершення і в Умані. Уманський майданчик УТК зараз опалюється за допомогою інноваційного шведського електродного котла потужністю 40 мВт», — розповів директор ПОСП «Уманський тепличний комбінат» Микола Гордій. 

Підприємство також перевело 17 га теплиць на систему досвічування в зимовий час. На Уманському тепличному комбінаті застосовується інноваційна технологія вирощування у піднятих лотках, що поліпшує показники термобалансу субстрату, покращує вентиляцію та робить догляд за рослинами зручнішим.

Преса про нас


Лауреати загальнонаціональної програми "ЛЮДИНА РОКУ- 2009" 15-03-2010 Підведені остаточні підсумки експертного визначення претендентів на...